Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΡΟΧΙΑ


Οι Υπόγεια Τροχιά σχηματίστηκαν το 1984 στην πόλη της Πτολεμαΐδας και για πολλά χρόνια έκαναν συναυλίες κυρίως στην βόρεια Ελλάδα καθός είχαν κυκλοφορήσει και κάποια demo. Το 1990 κυκλοφορούν σε λίγα αντίτυπα τον πρώτο τους δίσκο «Υπόγεια Τροχιά» από την 'Nate starkman & son'. Το 1994 θα επανακυκλοφορήσει ο πρώτος τους δίσκος από την Wipe Out και το 1995 θα ακολουθήσει ο δεύτερος μεγάλος τους δίσκος «Σημάδια των καιρών», που τους καθιέρωσε σαν μια από τις κορυφαίες μπάντες της εγχώριας σκηνής. Η τελευταία τους δισκογραφική δουλειά θα είναι το 1998 «Και πάλι εμείς» από την ίδια εταιρία. Παράλληλα έχουν συμμετάσχει με τραγούδια τους σε αρκετές συλλογές.

Οι Υπόγεια Τροχιά έπαιζαν rock με αρκετές σκοτεινές επιρροές αλλά και δυνατά κιθαριστικά ξεσπάσματα. Οι στίχοι τους είναι άλλοτε ρομαντικοί και άλλοτε επιθετικοί.

Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας τους, 20 χρόνια περίπου, οι Υπόγεια Τροχιά, κράτησαν σαν βάση τους την Πτολεμαΐδα. Αναμφισβήτητα μια εκ' των κορυφαίων συγκροτημάτων που έχει ανάδειξη η ελληνική σκηνή και σίγουρα το κορυφαίο επαρχιακό group.

Υπόγεια Τροχιά

Σάκης Τσιγγένης - φωνή, κιθάρα

Σταύρος Τσιγγένης - πλήκτρα

Νίκος Τρυψάνης - μπάσο

Κώστας Νικολαΐδης - τύμπανα

http://www.myspace.com/ypogeiatroxia






Δεν υπάρχουν σχόλια: