Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

ΑΔΙΕΞΟΔΟ



Οι Αδιέξοδο είναι ένα ακόμα σχήμα που δημιουργήθηκε το 1983, την εποχή της έξαρσης του punk στην Ελλάδα. Η πορεία τους δεν είχε μεγάλη διάρκεια καθώς μετά από τρία χρόνια το 1986 διαλύθηκαν. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια πρόλαβαν όμως να αφήσουν το στίγμα τους στο χώρο του punk στην Ελλάδα και θεωρούνται από τα κλασικά πλέον group. Οι Αδιέξοδο έκαναν πολλές συναυλίες, κυρίως σε στέκια της εποχής. Συμμετείχαν το 1984 στη θρυλική συλλογή «Διατάραξη κοινής ησυχίας» και στην συνέχεια κυκλοφόρησαν μία split κασέτα από την 'Art nouveau' μαζί με τους 'Γενιά του Χάους'. Την επόμενη χρονιά θα κυκλοφορήσουν την μοναδική δισκογραφική τους δουλεία «38 χιλιοστά» από την Enigma records.

Έπαιζαν επιθετικό Hard core-punk με αρκετά σκοτεινά στοιχεία επηρεασμένοι από την εποχή. Οι στίχοι τους ήταν σκοτεινοί, αντιεξουσιαστικοί και μηδενιστικοί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλά από τα μέλη τους μετά από την διάλυσή τους είχαν πολύ ενεργή παρουσία σε συγκροτήματα που άφησαν και αφήνουν εποχή. Ο Δημήτρης Σπυρόπουλος θα σχηματίσει τους Deus ex Machina, ο Σωτήρης Θεοχάρης μετά τους Αδιέξοδο βρέθηκε στους Σπυριδούλα, ο Νίκος Ζουμπούλης τους Echo Tattoo, ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος και αυτός στους Deus ex Machina και ο ντράμερ Γιάννης Βεναρδής στους Λευκή Συμφωνία, Γενιά του Χάους και Ζημιαα.

ΑΔΙΕΞΟΔΟ





'38 Χιλιοστα' Download


Δεν υπάρχουν σχόλια: