Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ

Ο Ντίνος Σαδίκης ξεκίνησε την μουσική περιοδεία του από τα μέσα περίπου του ’80 και τη συνεχίζει απτόητος μέχρι σήμερα, κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους. Μέλος των θρυλικών ‘Εν Πλω’, που κυκλοφόρησαν κάποια demo και ένα και μοναδικό δίσκο το 1989. Δίσκος εκ των κορυφαίων της σκηνής, και μετά διαλύθηκαν.

Ο Ντίνος Σαδίκης συνέχισε μόνος του τις μουσικές αναζητήσεις, και το 1994 κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο ‘Μολυβένιες Ιστορίες’. Έναν εξαιρετικό δίσκο, με 9 υπέροχα τραγούδια, το ένα εκ’ των οποίων, από τα παλιά των ‘Εν Πλω’, το ‘Χωρίς Κανόνα’. Όπως και με τους Εν Πλω, αναμειγνύει παραδοσιακούς ήχους με ηλεκτρική μουσική. Το 1996 κυκλοφορεί ένα EP με 3 κομμάτια ‘Και λοιπόν τι;’, και κατόπιν χάνετε. Σποραδικές εμφανίσεις μέχρι το 2005.

Το 2005 κυκλοφορεί τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο, ‘ Το γέλιο των πολλών’, και συμμετέχει στους ‘Επισκέπτες’ του Γιάννη Αγγελάκα, που συνεχίζει μέχρι και σήμερα, δημιουργώντας μαζί του ένα απίστευτο δίδυμο πάνω στην σκηνή.

Ο Ντίνος Σαδίκης, αναμφισβήτητα είναι μία από τις σημαντικότερες μορφές της σκηνής, μυστηριώδης, με όχι συνεχή παρουσία όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πολύ σημαντική.

'Μολυβένιες Ιστορίες' Download

'Το γέλιο των πολλών' Download



1 σχόλιο:

adespotos είπε...

ευχαριστω ρε φιλαρα που το ανεβασες, να σαι καλα.